Arrangementen

Een excursie door de brouwerij kan heel goed gecombineerd worden met een aantal andere leuke activiteiten in en rondom Bolsward. Hieronder geven enkele suggesties van arrangementen die gecombineerd kunnen worden met een bezoek aan De Friese Bierbrouwerij. Een bezoek aan de brouwerij kunt u eenvoudig online reserveren.

Arrangement stadswandeling Bolsward

Beleef de geschiedenis van Bolsward. U kunt een stadswandeling boeken via It Gysbert Japicxhûs onder leiding van een gids. De wandelingen starten vanaf It Gysbert Japicxhûs aan de Wipstraat, elke dinsdagochtend om 10.30 uur en vrijdagavond om 19.00 uur. De wandeling duurt zo’n anderhalf uur. Vooraf reserveren is voor individuele gasten niet nodig. Voor groepen is reservering noodzakelijk en kan ook buiten de maanden juli en augustus op afspraak een wandeling plaatsvinden. Voor meer informatie, bel  0515-573990. Voor of na deze wandeling door Bolsward, kunt u terecht bij de brouwerij annex stokerij voor een excursie in combinatie met één van de vele mogelijkheden in ons proeflokaal.


Arrangement Boerengolf

Boerengolf is een variatie op het reguliere golfspel waarbij de baan met tien putjes in zo weinig mogelijk slagen moet worden afgelegd. Een hole is gemaakt als de bal in het putje is geslagen. De club is een klompje aan een stok. Na een uitputtend potje boerengolf kunt u een bezoek brengen aan de Friese Bierbrouwerij, waar u een keuze kunt maken uit diverse mogelijkheden in het proeflokaal. Het Boerengolf kan geboekt worden bij Half Hichtum.


Arrangement bezoek leerlooierij Van Buren Bolsward B.V.

In 1861 richtte Sjoerd van Buren in Oosterlittens een huiden- wolhandel en vellenbloterij op. Hij scheidde de wol van het leer en verkocht de halffabricaten afzonderlijk. Het bedrijf ging over van vader op zoon en verhuisde in 1903 naar Bolsward alwaar wij nog steeds gevestigd zijn. In 1969 werd Van Buren een Looierij en concentreerde het bedrijf zich op het maken van eindproducten als schapenvachten, wol- en leerproducten. Bedoeld voor decoratie, gezondheid, dagelijks gebruik én voor het creëren van een stukje extra behaaglijkheid. De vraag naar kwaliteit kent geen tijdsgeest en zorgt er voor dat zij deze producten tot op de dag van vandaag nog steeds maken.

Sinds 1976 gebeurt dit onder leiding van Rients van Buren en in 2007 is zijn zoon Jolt van Buren ook definitief in het bedrijf gestapt. Een kapitaal aan kennis en ervaring van meer dan anderhalve eeuw oud komt samen in een uitzonderlijk familiebedrijf.  Een bijzondere ervaring om eens een bezoek te brengen aan een ambachtelijke leerlooierij en een ambachtelijke bierbrouwerij annex stokerij in Bolsward in combinatie met één van de mogelijkheden in ons proeflokaal!


Arrangement Kootje bij de Brug

Kootje bij de Brug is een kleinschalige recreatieve outdoor-voorziening gelegen aan de Wymerts bij in een rustieke omgeving van Friesland. Kootje bij de Brug ligt in de waterrijke gemeente Súdwest Fryslân. Eeuwen geleden had het water in de omgeving van Kootje bij de Brug vrij spel. Door de beheersing van het water van De Middelsee en door de aanleg van dijken, ontstonden de zogenaamde Hemmen. Ook werden afwateringskanalen gegraven en 'groeiden' meren, waar nu naar hartenlust met de kano gevaren kan worden.

Vanuit Kootje bij de Brug voeren verschillende routes u langs de diverse hemmen en dus ook door het oude Middelseegebied. U proef de landelijke omgeving met haar typische cultuur-historische boerderijen en monumenten. Of u vaart 'gewoon' een uurtje door enkele landelijke vaarten en keert terug naar het Wolsumerketting waar u bij mooi weer in gemoedelijke sfeer kunt genieten van een kop thee of koffie in onze theetuin aan het water.


Arrangement Duck Tours

Duck-Tour uit Sneek biedt diverse toertochten aan in een echte originele Lelijke Eend (Citroën 2CV’s), waaronder een bierbrouwerstour. Erg leuk voor een dagje uit!

Arrangement Stadboerderij De Koebrug

Voor een leuk dagje uit kunt u uw bezoek aan onze whiskystokerij uitstekend combineren met een smaakvol whiskydiner in het Schots-Friese restaurant De Koebrug in Stavoren. Zij nemen u graag mee op een “culinair reisje” naar Schotland. U kunt genieten van bijzondere gerechten met speciaal geselecteerde whisky’s.