Excursies

excursie

De Friese Bierbrouwerij geeft interessante excursies. Tijdens de excursie krijgt u uitgebreide tekst en uitleg over de ontstaansgeschiedenis van het bier en het brouwproces, vroeger en nu. Er wordt nu ook whisky gestookt dat minimaal 3 jaar op houten vaten wordt gelagerd.

In de brouwerij is ook een biermuseum gevestigd wat deel uitmaakt van de excursie. In het museum staan allerlei oude machines en apparaten die vroeger bij het brouwproces zijn gebruikt, o.a. spoelmachines, afvulmachines en koelers. Het aardige is dat enkele machines in Uitwellingerga nog gebruikt zijn bij de start van de brouwerij.

Infofilmpje over de excursie

Onderstaand filmpje geeft een impressie over de brouwerij, de excursie en het proeflokaal.Wij kunnen u de volgende arrangementen aanbieden:

1. Standaard excursie

Ontvangst in ons proeflokaal met 1 consumptie (koffie, thee, fris of bier). Daarna een excursie door onze bierbrouwerij en whiskystokerij. De duur hiervan bedraagt ongeveer 1 uur. De totale kosten hiervoor bedragen 8,50 euro per persoon. Eventueel uit te breiden met een assortiment hapjes in ons proeflokaal.

2. Excursie met Friese oranje koek

Bij ontvangst in de brouwerij krijgen de deelnemers twee keer koffie of thee met Friese oranjekoek. Daarna wordt een excursie door onze bierbrouwerij en whiskystokerij verzorgd. De totale kosten hiervoor bedragen 11,50 euro per persoon.

3. Excursie met Biercursus

In groepsverband, kan de Us Heit biercursus en -proeverij gevolgd worden. Het eerste onderdeel van deze cursus begint direct goed met een smakelijk biertje van Us Heit. Vervolgens geeft de meesterbrouwer zelf onderricht over de geschiedenis van het bier, een excursie door de bierbrouwerij en vertelt u alles over het brouwproces. Vervolgens laat hij nog een drietal verschillende soorten bier proeven met uitleg daarbij. Wanneer de deelnemers met succes op twee benen de excursie hebben doorstaan en bekwaam
de diverse soorten gerstenat hebben genuttigd, dan ontvangen zij na afloop een heus Biercertificaat waarin zij worden onderscheiden als Meester Bierdrinker.
Deze cursus kunt u op afspraak volgen voor 16,50 euro per persoon. 

4. Excursie met Whiskyproeverij

Ontvangst in ons proeflokaal met 1 consumptie (koffie, thee, fris of bier). Daarna een excursie door onze bierbrouwerij en whiskystokerij, met daarbij uitgebreide informatie over het whiskystoken. De excursie wordt afgesloten met het proeven en met elkaar vergelijken van 4 soorten whisky in ons proeflokaal. De excursie inclusief het whiskyproeven duurt 1,5 uur en kost 22,50 euro per persoon.
Meer informatie over de whiskystokerij is te vinden op www.usheitdistillery.nl.

5. Broodlunch 

Ons lunchbuffet bestaat uit: Frysk Hynder mosterdsoep, broodje kwekkeboom kroket, diverse broodjes, Fries suikerbrood en roggebrood. Diverse kaas en vleesbeleg, marmelade’s, verse fruitsalade en koffie, thee, melk en jus d’orange. (vanaf 12 personen)
De kosten hiervoor bedragen € 19,50 per persoon. Dit exclusief excursie.

6. Us Heit Warm buffet

Voor groepen vanaf 20 personen kunnen wij een warm buffet verzorgen bereidt
met de producten van Us Heit. Dit buffet bestaat uit:

Ook op het buffet:

 
De kosten bedragen € 24,50 per persoon voor het buffet. Dit is exclusief excursie.


7. Frysk Warm buffet

Voor groepen vanaf 20 personen kunnen wij een warm buffet verzorgen bereidt met mooie streekgebonden ingrediënten. Dit buffet bestaat uit:


Ook op het buffet:

De kosten hiervoor bedragen € 24,50 per persoon. Dit is exclusief excursie.