Proeverijen

bierproeverij

Biercursus en -proeverij

In groepsverband vanaf 2 tot maximaal 25 personen, kan de Us Heit biercursus en -proeverij gevolgd worden. Het eerste onderdeel van deze cursus begint direct goed met een smakelijk biertje van Us Heit. Vervolgens geeft de meesterbrouwer zelf onderricht over de geschiedenis van het bier, een excursie door de bierbrouwerij en vertelt u alles over het brouwproces.
Na de excursie laat hij nog een drietal verschillende soorten bier proeven met uitleg daarbij.

Wanneer de deelnemers met succes op twee benen de excursie hebben doorstaan en bekwaam de diverse soorten gerstenat hebben genuttigd, dan ontvangen zij na afloop een heus Biercertificaat waarin zij worden onderscheiden als Meester Bierdrinker.

Deze cursus kunt u op afspraak volgen voor € 16,50 per persoon.

Whiskyproeven

whiskyproeverij

Voor gasten die belangstelling hebben voor de manier waarop whisky bereid wordt, is het mogelijk ingewijd te worden in de geheimen van het whisky stoken. U krijgt dan een excursie door de whiskystokerij van "Us Heit Distillery" door de stookmeester. U wordt geïnformeerd over de verschillen in de whisky-productie in diverse landen. U wordt ontvangen in ons proeflokaal met één consumptie (koffie, thee, frisdrank of bier).
Daarna volgt een excursie door onze bierbrouwerij en whiskystokerij, met daarbij uitgebreide informatie over het whiskystoken. De excursie wordt afgesloten met het proeven en met elkaar vergelijken van vier soorten whisky in ons proeflokaal.

De excursie, inclusief het whiskyproeven, duurt 1,5 uur en kost € 22,50 per persoon, vanaf 2 met een maximum van 25 personen.
Deze exclusieve excursie is alleen mogelijk op afspraak met stookmeester Aart, telefoon: 0515-577449.