Laatste nieuwtjes

April 2015

Moederdag cadeautip


Graag laten wij je op Moederdag, 10 mei a.s. kennismaken met een drietal nieuwe likeuren, die een bijzondere aanvulling zullen zijn op
onze Frysk Famke koffielikeur.

Verras je moeder met een ontdekkingstocht bij Us Heit Distillery in Bolsward. Wij verwelkomen je met een kopje koffie en een Frysk Famke koffielikeur. Vervolgens vertellen wij je hoe onze nieuwe likeuren, gemaakt worden. We sluiten af met een proefervaring van deze drie nieuwe likeuren in combinatie met bijpassende petitfourtjes. Wij zijn benieuwd welke smaken je het lekkerste vindt!

WAT
Op ontdekkingstocht bij Us Heit Distillery in Bolsward

WANNEER
10 MEI 2015, start om 14:00 en 16:00 uur

PRIJS
€ 9,50 per persoon

AANMELDEN
Je kunt je hier aanmelden voor deze proeverij tot uiterlijk 7 mei a.s.

 

Augustus 2014

Frysk Fietsbier

Bier als sportdrank voor fietsers en als promotiemiddel om het fietstoerisme in Friesland te bevorderen. Dat is Frysk Fietsbier, een alcoholvrij én limonadevrij pilsbier van het bureau voor toerisme Friesland Holland dat gebrouwen wordt bij Us Heit in Bolsward. 

Frysk Fietsbier

Een maand lang liet Friesland Holland deze zomer diverse toeristen in Heerenveen en Sneek het bier proeven. Het viel zo goed in de smaak dat het nu op de markt gebracht wordt. De verkoop van het traditioneel gebrouwen maltbier (Fries bronwater, gerstemout, hop en biergist) zal zeer toepasselijk verlopen via Friese hotels waar veel fietsvakantiegangers verblijven. Het is de bedoeling dat zij het onderweg of aan tafel consumeren of kopen als souvenir.

Het eerste verkooppunt is hotel Amicitia in Sneek. Per set van vier — prijs €4,95 — ontvangt de koper een dik vijftalig Fries vakantiepaspoort met veel toeristische tips voor fietsers. Friesland Holland-directeur Albert Hendriks gaat ook rijwielzaken in Nederland, België en Duitsland benaderen voor de verkoop van zijn “bier met een boekje”.   Augustus 2014

Derde lustrum Airborne Beer

Airborne Beer voor de luisterkei in Oosterbeek

Het Airborne Beer bestaat dit jaar 15 jaar. Vanaf het begin is er al een nauwe samenwerking met de Friese Bierbrouwerij en gedurende deze periode zijn ruim 18.500 flessen bier verkocht voor het goede doel.
Met de opbrengsten wordt geld ingezameld voor doelen die zich met de tweede wereldoorlog bezig houden en met name de grote slag Market Garden in 1944 om o.a. de Rijnbrug bij Arnhem te veroveren. Voor de komende 70-jarige herdenking van Market Garden is een nieuw jubileumwikkel ontworpen.

Airborne Beer werd in 1999 gelanceerd om met een actie de Stichting Lest we forget financieel te ondersteunen. Deze Stichting behartigt de belangen van de veteranen en hun nabestaanden die bij de herdenkingen van de Slag om Arnhem in september aanwezig willen zijn. De actie werd zo succesvol dat het verhaal gecontinueerd werd. In totaal heeft Lest we forget € 6.000,= ontvangen.

Jubileumwikkel Airborne Beer 70 jaar Market Garden

De laatste jaren heeft het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek donaties gehad van € 6.500,=. Een groot gedeelte van dit bedrag is besteed aan een luisterplek, die zich sinds 2011 naast het Airborne Museum bevindt. Middels deze luisterkei wordt het verhaal verteld dat zich in deze regio heeft afgespeeld. Het is onderdeel van een grote route van Noord Frankrijk naar Berlijn, waarlangs de geallieerden tegen het einde van de oorlog zijn getrokken.
Er zijn inmiddels meer dan 100 van deze luisterplekken welke worden geïnitieerd en beheerd door de Stichting Liberation Route Europe. Op Liberation Route is hierover alles te lezen. Deze Stichting is uitverkoren als volgende te sponsoren doel.

De organisatie van dit charitatieve project is in handen van Gerrit Staal uit Oldeberkoop.
Wilt u meer weten over de belevenissen van de afgelopen 15 jaar, dan vindt u op Airborne Beer een uitvoerige beschrijving van het project.

Juni 2014

Frysk Hynder Whisky in Johma sauzen

Naast de lekkerste salades maakt Johma tegenwoordig ook de lekkerste vérse knoflook- en whisky cocktailsaus. Het geheim van deze knoflooksaus is dat er verse knoflook en kruiden zoals peterselie en bieslook wordt gebruikt. En de whisky cocktailsaus is bereid met een scheutje room en Frysk Hynder whisky van de Friese Distilleerderij Us Heit uit Bolsward.

September 2013

Aanleg hoptuin

De hoptuin is medegefinancierd door LEADERDe brouwerij annex stokerij heeft in meer dan 25 jaar tijd faam opgebouwd als producent van diverse eigenzinnige streekproducten als speciaalbieren, whisky en koffielikeur. In de productie en aanlevering van grondstoffen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van leveranciers uit de omgeving. Het hele productieproces van onze producten is zodanig ingericht, dat we het hele proces van akkerbouwer tot consument zelf in de hand hebben. De enige schakel die tot nu toe ontbrak in deze keten was de hop. Maar ook hiervoor zijn we aan de slag gegaan. Naast het pand van de brouwerij is een stuk grond ontgonnen, waar Aart van der Linde nu een hoptuin gaat inrichten. Hij heeft een aantal soorten hopplanten geselecteerd, die een heerlijke hopbittersmaak, met een fris, 'kruidig’ hop aroma aan onze Us Heit bieren zullen geven. De cirkel voor alle ingrediënten, te weten: geselecteerde granen als gerst en tarwe, hop, zuiver water en biergist, is daarmee rond.Mede mogelijk gemaakt door deze subsidieverstrekkers