Us Heit Distillery

Frysk Hynder single malt whisky

Met het stoken van whisky blijft Aart van der Linde dichter bij zijn oorspronkelijke brouwersvak dan menigeen denkt. Deze single malt whisky wordt van 100% mout gemaakt. Eerst is het gewoon whiskybier.
Het verschil met gewoon bier is dat er geen hop aan wordt toegevoegd en het wordt niet gekookt. Door een proces van gisting krijg je op natuurlijke wijze alcohol.
Als het is uitgegist, komt het in een distilleerketel en begint het distilleerproces.

Frysk HynderDit doen we op de Schotse manier; twee keer. Daarna wordt de whisky opgeslagen in verse, eikenhouten vaten die uit Frankrijk worden betrokken. Deze vaten zijn heel belangrijk voor het rijpingsproces. Het moeten beslist gebruikte wijn-, cognac- of sherryvaten zijn.
Vervolgens heeft de whisky drie jaar de tijd om de juiste "Golden Spirit of Frisia" te krijgen.

Na deze lagering wordt de Frysk Hynder whisky afgevuld in een fles, die toepasselijk wordt afgesloten met een tinnen Frysk Hynder kurk.
De fles wordt eveneens voorzien van een handgeschreven etiket, waarop interessante informatie wordt gegeven over bijvoorbeeld wanneer de whisky is gestookt, door wie, op welk type vat de whisky was gelagerd enz.

Kijk voor meer informatie of bestelmogelijkheden op Us Heit Distillery.